صفحه اصلی

عنوان مقاله
محیط زیست را جدی بگیریم
مقالات اخیر
راه های ارتباطی
فروشگاه مجازی خیریه (قاصدک)

اگر هنرمند هستید و به یک فضای مجازی مناسب برای عرضه‌ی محصولات هنری خود به نفع خیریه نیاز دارید، می‌توانید با ثبت‌نام در سایت قاصدک آثار خود را به فروش بگذارید. در کنار این کار به مددجویان که از سوی خیریه‌ی التیام شناسایی شده‌اند نیز کمک می‌کنید.

چنانچه وقت ندارید می توانید فایل صوتی این مقاله را گوش کنید

روزی که ما انسان ها وارد این کره خاکی شدیم را قطعا هیچ کس در خاطر ندارد و هیچ تصویری هم از آن به جا نمانده، اما این را مطمئن هستم که آن روز، آسمان به رنگ آبی و سبزی درختان وسیع بوده. انسان میتوانسته تصویر خود را در زلالی آب ببیند. اما با اتفاقاتی که ما اسمشان را پیشرفت بشریت مینامیم، بسیاری از منابع و محیط زیست نابود شده اند و یا رو به نابودی اند. حفظ منابع طبیعی و محیط اطرافمان در حقیقت الزاماتی اولیه برای سلامت روانی و جسمی خودمان است اما ما در همین موارد ابتدایی هم کم کاری کرده ایم. شاید بیان این مطالب کم کم به سمت کلیشه شدن میرود اما خب مطلب درست و ضروری را میبایست بازگو کرد. حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، نه فقط برای خودمان بلکه بیشتر برای آیندگان از نان شب هم واجب تر است. در این مطلب کوتاه میخواهیم با هم به روش های حفاظت منابع طبیعی بپردازیم تا بتوانیم سهم خودمان را در آرامش فرزندان خودمان ادا کنیم.

بازیافت و تجدید وسایل قدیمی:

بسیاری از وسایلی که ما ان ها را زباله محسوب میکنیم، قابل استفاده مجدد هستند، اما مصرف گرایی مثل ویروسی همه گیر در بین ما اجازه نمیدهد این حقیقت را بپذیریم. موادی که ما به عنوان زباله دور میریزم، به خصوص مواد پلاستیکی بدون تاوان نخواهند بود و ما هزینه آن را با از دست دادن زمین ها و کیفیت خاک میپردازیم. هزینه ای که هنگفت و برگشت ناپذیر است. با کمی خلاقیت و آینده نگری میتوان از موادی که قابل بازیافت هستند استفاده مجدد کرد.

جایگزینی کیسه های پلاستیکی با پارچه ای:

کیسه های پارچه ای علاوه بر اینکه قابلیت شستشو و تجدید شدن را دارند، مدت بسیار کمتری برای تجزیه نیاز دارند.

جایگزینی ظروف پلاستیکی با ظروف شیشه ای:

پلاستیک علاوه بر اینکه یک بار بیشتر قابلیت استفاده ندارد، باعث به خطر افتادن زندگی حیوانات به خصوص ماهی ها میشود.

تفکیک زباله:

جدا کردن بطری های پلاستیکی از بطری های شیشه ای و فلزی کمک شایانی به حفظ محیط زیست میکند. این مواد پلاستیکی منبع مواد سمی برای انسان و سایر موجودات هستند.

تعادل در رژیم غذایی:

طبیعت سفره غذای ما انسان هاست واضح است که افراط در مصرف منابع طبیعی باعث فرسایش آن میشود.

صرفه جویی در مصرف آب:

آب قطعا مهم ترین منبع طبیعی و عامل حیات ماست. حفظ هر قطره از آن هرچقدر به نظر بی اثر باشد، اما در واقع مهم و ارزشمند است. تعمیر کردن شیرهایی که چکه میکنند و استفاده کمتر از آب در مصارف بهداشتی مهم ترین اقداماتی هستند که میتوانیم انجام دهیم.

جایگزینی پیاده روی با وسایل نقلیه:

پیاده روی برای مسافت های کوتاه به جای استفاده از وسایل نقلیه علاوه بر اثر مثبتی که بر سلامت جسمی ما دارد، باعث کاهش قابل توجه آلاینده ها میشود

کاشت درخت و توسعه فضای سبز:

درختان منبع اکسیژن هستند و هر یک از ما در حد خودمان میتوانیم با کاشتن درختی کوچک در باغچه کنار خانه مان علاوه بر لذتی که از این عمل میبریم، به حفظ محیط زیست کمک کنیم.

جمع آوری زباله:

جمع آوری زباله های روی زمین به صورت گروهی یکی از زیباترین صحنه هاییست که میتوان برای کاهش آلودگی محیط زیست خلق کرد.

اهدا کردن:

میتوانیم گیاهان را به عنوان هدیه به یکدیگر اهدا کنیم، و یا وسایلی که برای ما استفاده ندارند را مانند لباس هایی که نمیخواهیم به دیگران اهدا کنیم، با این کار علاوه بر کاهش زباله به کاهش مصرف گیاه پنبه هم کمک کرده ایم.

صرفه جویی در مصرف برق:

الکتریسیته یک انرژِی نامتناهی نیست و همانند باقی منابع باید در مصرف آن صرفه جویی کرد. میتوانیم وقتی از اتاق خارج میشویم و یا نیازی به چراغی نداریم آن را خاموش کنیم. استفده از وسایل برقی کم مصرف هم در این راستا سودمند میباشنذ

اکثر ما این مطالب را میدانیم و بارها شنیده ایم، امید است که این شنیده ها بالاخره روزی وارد زندگی هایمان شوند و به آن ها عمل کنیم، چرا که ما در برابر محیط زندگی مان مسئول هستیم و این منابع تنها امانتی هستند برای فرزندانمان که اکنون در اختیار ما قرار دارند.